20 elokuuta 2014

Torspo custom drums.

Syksyllä 2010 jouduin oikean ranteeni kanssa leikkaukseen, syynä ranteenkanavanahtauma (carpal tunnel syndrome) joten en hetkeen kyennyt rumpuja soittamaan. Olin juuri hankkinut itselleni uuden, tai käytettynä ostin, rumpusetin ja jossain vaiheessa vaan sain päähäni maalata ne itse uusiksi. Mitään kokemusta moisesta minulla ei todellakaan ollut, vaan päätin opetella siinä samalla.

Bumblebeet Vaasassa keikalla Cassien kanssa
Väreiksi valitsin mustan ja oranssin, koska se on pitkään ollut oma suosikkiyhdistelmä, ehkä koska olen kovan luokan Pittsburgh Penguins fani. Suosikkirumpalini tuolloin, ja kyllä edelleenkin, oli Aaron Gillespie (ex-Underoath) ja hän oli julkaissut toisen signature settinsä joka oli törkeen hieno ja käytti juuri näitä värejä, mutta koska ne oli niin kalliit niin päätin sitten tehdä oman versioni niistä. Menin K-Rautaan ja kysyin minkäslaista väriä mun pitää käyttää ja vastaukseni sain että kalustemaali taitaa olla se oikea vaihtoehto. Mukaan tarttui tarpeeksi mustaa maalia, mikä siis toimisi taustavärinä ja myyjä sekoitti mulle purkillisen hienoa oranssia. Hong-Kongista hain kymmenen euron käsihiomakoneen ja pensselit ja eikun töihin. Rummut hioin silloisen treenikämpän pihakatoksessa ja maalasin oman yksiöni eteisessä, hightech. Pohjalle vedin pari kerrosta mustaa ja siihen päälle pari kerrosta oranssia, rummun kolmasosan paksuisen raidan. Lakaksi valitsin jostain kumman syystä mattalakkaa, näin jälkikäteen ois ollu parempi valita kirkas, mutta kai se lisää omaperäisyyttää entisestään. Rummut saivat nimekseen "Killerbees", mutta ajan myötä niistä on tullu "Bumblebees", mikä sopii vallan mainiosti.

Viime vuonna sain käsiini minun ihan ensimmäiset rummut, kerroinkin niistä postauksessa pieni rumpalipoika. Ne olivat pitkään kateissa ja se on pitkä tarina, ehkä siitäkin joskus vielä tulevaisuudessa enemmän. Mietin että olisi hienoa tehdä niillekin pieni kasvojenkohotus. No, irrotin niistä ns. "wrapin", eli päällyste kai se on suomeksi. Hioin ne osittain enoni pihalla ja osan tässä asuntoni pihalla myös. Aikaisemmin Hong-Kongista ostanut käsihiomakone ei suostunut tällä kertaa yhteistyöhön, joten sain tyytyä lainakoneeseen, hoiti sekin hommansa tietenkin. Pitkään ne sitten seisoi hiottuina tuossa eteisessäni ja mietin et minkä värisiksi ne maalaisin. Viime Marraskuussa liityin Kaemo nimiseen reggaeyhtyeeseen, joten mietin että voisin tehdä niistä minun reggaerummut ja niin siinä sitten kävi. Maalasin ne, tällä kertaa spraymaalilla, ystäväni Antin (Kaemon kosketinsoittaja) avustuksella ja pihalla, luonnollisesti kolmivärisiksi; punainen, vihreä ja keltainen. Värien saumakohdat meni huonon puupinnan takia, koska ovat halvat rummut, joten ne peitettiin kätevästi mustalla sähköteipillä ja eikun tajuton määrä lakkaa päälle, kirkasta tällä kertaa. Setti sai jo alkuvaiheessa nimekseen "Gracedrums" (Instagramissa voi #gracedrums tagilla löytää kuvia projektin etenemisestä), eli kunnianosoitus edesmenneelle äidilleni, Grace. Serkkupoikani Mika teki vielä custom etukalvon bassorummulle, jossa lukee "GRACE drums" ja sen alle Kaemon "logo". Setti on nyt Kaemon treenikämpällä käytössä ja yhden keikankin oon kyseisellä setillä ehtinyt soittaa.

Nyt kun olen saanut omat rumpuni maalattua niin seuraava askel oiskin sitten vaatimaton, nimittäin oman setin rakentaminen alusta loppuun. Se sitten olekaan mikään maailman helpoin homma se. Mutta ajattelin että seuraava settini voisin kuitenkin tavallaan tehdä itse. Saksassa on firma nimeltä STDrums, josta voi tilata valmiita runkoja ja metalliosat ja kaikki tarvittavat härpäkkeet ja sitten täällä kotosuomessa koota ne itse. Lähetin joskus aikoinaan hintapyynnön haluamalleni setilleni ja hinta ei kyllä ollu päätä huimaava, tai no nyt työttömänä on, mutta jos nyt pian saan duunin, niin voisi harkita jo tilaamistakin. Sitä päivää odotellessa. Keep the beat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti