13 elokuuta 2014

Taivaan tuolla puolen.

En tiiä onko tämä liian aikaista ja/tai kliseistä puhua Robin Williamsin elokuvista tässä vaiheessa, ehkä kalastan vaan lukijoita, ehkä vaan pidän kyseisen näyttelijän elokuvista. Ajattelin vain lyhyesti kertoa muutamasta omasta suosikistani.

"Good Will Hunting" (1997)

Ehdoton suosikkini! En tiedä kuinka monta kertaa olen kyseisen elokuvan katsonut, se on näitä omia ns. "vakkareita", että jos haluan vaan chillata, tehdä popcornia ja katsoa joku hyvä leffa, niin (liian) usein tämä päätyy DVD soittimeeni. En koe Williamsin olevan tässä elokuvassa sivuroolissa, vaikka hän siitä Oscarin taisi tästä elokuvasta voittaakin, ansaittu voitto jokatapauksessa.

"The Big White" (2005)

Ehkä vähän tuntemattomapi elokuva, mutta omasta leffakokoelmasta löytyy tämäkin teos. Kyseessä lievästi synkkä, musta komediaelokuva ja herra Williamsin roolisuoritus on, tässäkin tuotoksessa, aivan mahtava. Loistavan juonen lisäksi, ikäänkuin bonuksena, elokuvassa näyttelee myös herra nimeltä Woody Harrelson.

"What Dreams May Come" (1998) 
suom. "Taivaan tuolla puolen"

Ehkä koskettavin näkemäni Williams elokuva. Elokuva kertoo, näin lyhyesti, tuonpuoleisesta; taivaasta ja helvetistä, jälleennäkemisen riemusta ja siitä, mitä ihminen on valmis tekemään sen eteen. Elokuvassa nähdään myös aina loistava Cuba Gooding Jr.

"Good Morning, Vietnam!" (1987)

Mitähän tästä klassikosta nyt voi sanoa. Ajattelin että "Good Will Huntingin" lisäksi en ottaisi mukaan näitä ns. "varmoja valintoja", mutta onhan tämä nyt pakko mainita. Hulvaton, mutta silti syvällinen, hyvänmielenelokuva. En ole vähään aikaan kyseistä elokuvaa katsonut, ehkä pitäisi taas tässä joku päivä kun joutaa.

Tässä vielä listaa elokuvista mitkä, minun mielestäni, kannattaa katsoa:

"Insomnia" (2002)
"One Hour Photo" (2002)
"The Final Cut" (2004)
"The Housed of D" (2004)

"Awakenings" (1990)
"Dead Poets Society" (1989)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti