04 syyskuuta 2014

Roskavideoita, leijonia ja kaaosta.

Minä tässä vallan mietiskelin että mistäs sitä tänään kirjoittaisi ja en mitään tiettyä aihetta saanut päähäni joten kirjoitan nyt tässä jotain lennosta ja improvisoin, koska kuitenkin teki mieli kirjoittaa, vaikken tiedä mistä kirjoittaisin.

Kokeilin äsken kokeilla pitkästä aikaa erästä maailmankuulua videoeditointiohjelmaa, Windows Movie Maker nimeltänsä. Olin yllättynyt kuinka hyvin ja sujuvasti 720p HD videon editoiminen sillä oli tällä koneella ja päätin, että kunnes saan rahaa kasaan uuteen tehomyllyyn, siis tehokkaaseen tietokoneeseen, niin käytän tätä ohjelmaa, ainakin peruseditointiin. Äsken tein pienen koosteviden Kaemon keikkareissuista Mäntsälään ja Kälviään, ehkä linkitän sen tänne, ehkä en, katotaan mitä bändi siihen ensin sanoo. Kaemolla kun on tapana tehdä niinsanottuja "roskavideoita" ja koska harrastan videokuvaamista ja minulla on HD laatuinen kamera, niiden videoiden tuottaminen kaatui nyt minun harteilleni, mutta ei se mitään, se on (varmasti) mukavaa. Bändissä on pidetty kesällä ja syksyllä vähän matalaa profiilia, Marraskuussa vasta seuraavat keikat, kaksi varmistunutta ovat Maata Näkyvissä-festarit Turussa ja Oulu Gospel Vantaalla. Pitää sitten kuvata hyvät roskavideot, niin joo ja soitella vähän rumpujakin siinä hauskanpidon ohella. Meillä olikin täällä minun luona tiistaina pieni palaveri bändipoikien kanssa jossa suunniteltiin vähän yhtä sun toista, siitä lisää tuonnempana.


Lions treenikämpällä

Nyt kun pääsin tähän aiheeseen, eli bändit missä soitan ja mitä niille kuuluu, niin sopii kai kertoa että sivuprojektini LIONS soittaa ensimmäisen keikkansa Turun klubilla itsenäisyyspäivänä, eli siis 6. Joulukuuta. Ongelmana on vaan se, että meidän biisit ei kestä paljoa yli 20 minuuttia välispiikkeineen ja viritystaukoineen. Koska keikka on lauantaina, päätettiin pitää kenraaliharjoitukset iltaa aikaisemmin Turussa ja tehdä pikasesti pari uutta biisiä, että saadaan setille vähän pituutta. Ja kyllä, niin ammattimaisia me ollaan. Tehtiinhän levykin vähän samalla periaatteella, viikonlopun aikana. Perjantaina ja lauantaina tehtiin biisit ja harjoiteltiin ne ja sitten sunnuntaina äänitettiin ne livenä paikallisessa studiossa, koska niin ammattilaiset tekee. Jos jotakuta kiinnostaa kuunnella kyseinen lätty joka sai nimekseen yksinkertaisesti "Avoir le mal de quelqu'un", tai jopa ladata se koneelle, mikä siis on mahdollista tehdä täysin maksutta, niin kannattaa klikata tästä. Puhetta uudesta äänitteestäkin on jo ollut ilmoilla. Idean levyn, ja projektin, takana oli, että tehtäis biisit ja ilmaiseksi jakoon nettiin, ei me oikeen suunniteltu keikkailua. Mutta sitten saatiin keikkapyyntö Turkuun, niin pitihän se hyödyntää. Bändi syntyi silloin vielä kun soitin Cassiessa ja laulajamme, Sofia, lähti yhdeksi kesäksi jenkkeihin opiskelemaan musiikkia ja me muut Suomeen jääneet jatkettiin toki treenaamista. Siinä ohella sitten syntyi meidän alter-ego bändi, pieni kunnianosoitus 90- luvun emolle, skrämz. Mikrofoniin Sofian sijasta tarttui kitaristimme Ville.K, joka on ennenkin harrastanut huutamista agressiivisesti musiikin päälle ja osaa sen vallan mainiosti. Ja tässä sitä nyt sitten ollaan, yksi levy myöhemmin ja maailman valloitus voi, tai pitää, alkaa.

Endrive keikalla Turussa
Turussa vaikutin aikoinaan Endrive nimisessä yhtyeessä jonka kitaristin, Nikon, kautta tutustuin bändiin nimeltä The Chariot johon oon ihan "lovena". Endrive oli siitä hyvä bändi, että siinä sai takoa sielunsa kyllyydestä ja purkaa kaikki agressiot. Mitä huonompi päivä oli, sen paremmat treenit tai keikat oli, jännää. Se mikä minua eniten ärsyttää muuttaessani pois Turustä tänne Kokkolaan, on juuri se, että Niko jäi nyt sinne. Endriven "hajottua" alettiin Nikon kanssa työstämään kahdestaan kaikennäköistä "möykkämöykkä"- musiikkia. Haluaisin niin tänne Kokkolaan, Kaemon rinnalle, sellaisen The Chariot-yhtyettä plagioivan bändin, energistä ja kaoottista hardorea, ei ehkä niin kikkailevaa, mutta sinnepäin. Ehkäpä sekin päivä vielä koittaa kun löydän muusikot tähän projektiin. Sitä päivää odotellessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti