08 syyskuuta 2014

Bona Pentti.

Noniin lapsukaiset, taas lähtee blogipostaus ihan lonkalta, sen kummemmin suunnittelematta. Ystäväni Osku ehdotti ruoka-aiheista postausta ja tarkemmin sanottuna mitä ruokapaikkoja löytyy Kokkolasta. No heti näin alkuun sanottakoon se, että en ole mikään kulinaristi, vaan nämä on suhteellisen tavallisia ja paikallisia ruokapaikkoja mitä minä itse henkilökohtaisesti suosin.

Pedrina's (kuva: fonecta)
No aloitetaan nyt sillä mikä heti ensimmäisenä tuli mieleen, nimittäin legendaarinen Pedrina's. Kyseinen ravintola tarjoilee, nimensäkin perusteella, Meksikolaista ruokaa, tai onko se sitä tex-mex ruokaa, minä kun en niiden eroja tiedä. Pedrina's on ollut Kokkolassa niin kauan kun muista, alunperin se oli nimeltä Pedro's mutta jossain 90- luvun lopulla, kai, nimi vaihdettiin nykyiseen muotoon. Aluksi, mitä minä muistan lukioajoiltani, paikka oli enemmänkin pikaruokala kuin mitä se on nykyään. Ei kai se vieläkään ole mikään michelin-ukko ravintola, mutta vähän fiinimpi se on kun mitä se oli ennen. Aina kun Turussa asuin ja olin Kokkolassa käymässä, niin Pedrina's oli sellainen ravintola missä piti aina vierailun aikana käydä syömässä. Joku aika sitten huhuiltiin että ravintolan taso olisi laskenut ja annokset pienentyny, en sitte tiedä. Itse kun olen aika iso kaveri ja kyseiset täyttävät minutkin aika tuhtiin kuntoon, niin en kyllä valita. Pedrina's on siitä hyvä, että se ei ole mikään iso ketju, vaan ravintoloita on Suomessa yhteensä kaksi; yksi luonnollisesti täällä Kokkolassa ja toinen sijaitsee Ylivieskassa. Aina kun saan ulkopaikkakuntalaisia ystäviä kylään, niin vien heidät kyseiseen, Kokkolan, ravintolaan syömään ja eikä yksikään ole valittanut. Kun itse muutin takaisin Kokkolaan, kävin liiankin usein siellä syömässä, mutta nyt olen vähän rauhoittunut.

Royal Meals (kuva fonecta)
Sitten siirrytään vähän hienommasta ruoasta pikaruokaan, ja en, en kirjoita mistään mäkistä tai hesestä, mitkä molemmat, uskokaa tai älkää, löytyy Kokkolasta! Mäkki täällä on auki 24/7, autokaista siis, aivan uskomatonta! No mutta asiaan. Pikaruokala josta haluan pikaisesti kertoa, fiksua sanaleikkiä eikös vain, on paikka nimeltä Royal Meals. Ravintolan nimi saattaa herättää koomista reaktiota, tai ainakin viimeistään kun näkee ravintolan ikkunan. Ja jos aivan totta puhutaan, vältin kyseistä hampurilaispaikkaa juurikin tämän "mainosikkunan" suunnittelun takia, ei näyttänyt kovin houkuttelevalta, joka taitaakin sitten olla paikan ainoa miinus. Taisi olla serkkupoikani Petri joka vei minut sinne lopulta syömään ja jäi kyllä McRonald ja kumppanit toiseksi. En osaa nyt oikeen selittää mikä tekee Royalista niin paljon paremman; hampparit vaan on paljon parempia, eteenkin pihvi, kunnon kokolihapihvi, eikä mikään pakastelätty mikä grillataan, mikä tuntuu olevan konsepti näissä suuremmissa franchise-ravintoloissa. Ja ranskalaisia, niitä saa annoksen mukana niin paljon että tarjottimesta ei paljoa näy ja suolana toimii aromisuola, taivaallista ja vielä kun niille ottaa erillisen, edullisen, Royal-dipin niin voi luoja että maistuu elämä taas hyvälle. Että jos olette maisemissa ja kaipaatt hyvää pikaruokaa, välttäkää ne isommat ketjut ja menkää ydinkeskustassa, kaupunginkirjastoa vastapäätä sijaitsevaan Royal Meals nimiseen ravintolaa, ette pety. Ateria jota suosittelen "Iso sweet pekoni ateria royal dipillä", kyllä. Sii se o!

Burgerpaja (kuva kp24.fi)
Ja viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä mainitsen pikaisesti suht uuden katuravintolan nimeltä Burgerpaja. Kyseinen ravintola sijaitsee joko torilla tai Kokkolan kävelykadulla, isohko perävaunu mistä saa mainioita hampurilaisia. Itse olen vasta pari kertaa ruokaillut Burgerpajan hamppareita, ja molemmilla kerroilla olen valinnut pulled pork hampurilaisen, joka on ollut aivan tajuttoman hyvää. Tämä ravintola on kyllä Royalia astetta hifimpi ja kalliimpi, mutta todellakin kokeilun arvoinen.

2 kommenttia: