03 syyskuuta 2014

City sleeps.

City Sleeps
Noniin, eilen pidettiin breikkiä, mutta tänään taas jatketaan. Tämän päivän aiheena on musiikki, koska mieleen tuli eräs bändi ja sen levy joka on minulle hyvin tärkeä ja toimii aikakoneena ja vie minut takaisin kesään 2008. Tänä kesänä tapahtui jos jonkinmoista, enimmäkseen ihmissuhderintamalla, mutta en mene yksityiskohtiin, koska siitä tässä postauksessa ei ole kyse, vaan musiikista.

Tuona keväänä tutustuin, muistaakseni, last.fm palvelun kautta, bändiin nimeltä City Sleeps ja niiden debyyttialbumi "Not an Angel (2007)" kolahti kunnolla meikäläiseen. Aluksi levy kuullosti aika perus jenkkirokilta, mikä sekään ei ole ollenkaan huono juttu, kun olen heikkona sellaiseen musiikkiin. Mutta mitä enemmän levyä kuuntelin, sen enemmän siitä löysin ja sain irti. Levy sisältää paljon omaperäisiä koukkuja, mielenkiintoiset lyriikat ja mahtava vokalisti. Toki myös näin rumpalin näkökulmasta rummutuskin on tosi omaperäistä ja huomaa että kaveri ei oo valinnu aina sitä ilmiselvää komppia, vaan nähnyt vähän vaivaa ja keksinyt vähän massasta poikkeavaa settiä, eteenkin "Be a man" kappaleen säkeistössä on kyllä niin sairaan hieno rumpukomppi, aikalailla samanlainen mitä itsekin tykkään soittaa. Levyn toinen ehdoton suosikkikappale on levyn, outroa lukuunottamatta, viimeinen raita "Sleep with me". Tämä synkähkö ja lyyrisesti epätoivoinen biisi on kyllä jotakin niin kaunista.

City Sleeps - "Not an Angel (2007)"
Bändi tosin hajosi pian levynjulkaisun jälkeen ja syynä taisi olla se legendaarinen "musiikilliset erimielisyydet". Käsittääkseni kyseisen bändin vokalisti oli aika hankala persoona jolla oli Forssaakin suurempi ego. Harmi, sillä olisin mieluusti halunnut kuulla lisää ja uusia biisejä. No näin seitsemän vuotta myöhemmin bändi julkaisi "uutta" materiaalia. Uusi sana lainausmerkeissä sen takia, että kyseessä on "Not an angel" sessiosta ylijääneitä biisejä ja demoja, joita bändin kitaristi on vähän fiksaillut ja miksaillut uusiksi, tuloksena vaatimaton 15 kappaleen B-puolikokoelma "Chariots and Riots (2013)", projektiin haettiin rahaa Kickstarter palvelun avulla. En vielä ole kyseistä "uutta" levyä vielä kuunnellut paria ensimmäistä raitaa lukuunottamatta. Levyn voi streamata kokonaisuudessaan klikkaamalla tätä, mutta ensin suosittelen "Not an angel" albumin kuuntelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti