13 lokakuuta 2015

Sunday night lights.

Iltaa.

Tässä taas istun koneeni äärellä, himmeässä valaistuksessa ja kuuntelen Frank Turneria ja yritän löytää inspiraatiota ja koittaa keksiä mistä sitä nyt voisi kirjoittaa.



No, voisin aloittaa siitä tosiasiasta, että minähän olin viime sunnuntaina elämäni ensimmäistä kertaa jalkapallo-ottelussa. Olenhan minä ennen jotain juniori ja "höntsäturnauksia" käynyt katsomassa, mutta tämä oli ensimmäinen aikuisten pelaama. Kyseessä siis oli KPV:n (Kokkolan palloveikot) ja F.C. Hongan välinen nousukarsintaottelu, nimittäin voittaja tästä sarjasta nousee suoraan Ykköseen, Suomen toiseksi korkein sarjataso jalkapallossa. Sunnuntaina siis pelattiin ensimmäinen osaottelu Kokkolassa, jonka kotijoukkue KPV vei nimiinsä 1-0 voitolla. Ottelu oli viihdyttävä yleisöäkin paikalla taisi olla noin 2100, joten ei huonosti. Toinen osaottelu pelataan lauantaina Espoossa. Otteluista lasketaan yhteismaalit ja voittaja jatkoon, jos maalit ovat tasan niin vierasmaalit ratkaisee. Jos nekin ovat tasan en tiedä miten edetään, en ole niin kova jalkapallointoilija.

Jääkiekkorintamalla on myös tapahtunut. NHL pyörähti käyntiin ja minun pingviinieni kannalta ei niinkään hyvin, kaksi ensimmäistä ottelua hävitty. Mutta, kausi on pitkä eikä vielä heitetä pyyhettä kehään. Ensi yönä tulee kauden ensimmäinen kotiottelu kello 02:05 ja aion todellakin nousta ylös katsomaan, joten pitäisi kai kohta mennä nukkumaan, kunhan saan tämän kirjoituksen valmiiksi.

Sunnuntai-iltana sitten jatkettiin uutta viikottaista perinnettä serkkupoikani, Petrin, kanssa. Eli, sunnuntai-illat on nykyään omistettu NFL-otteluille (Amerikkalainen jalkapallo). Sillä ne pelataan silloin ihan ihmisten aikoihin, eli noin kahdeksalta illalla. No, viime sunnuntai oli vasta toinen ilta kun näin tehtiin, mutta jostain ne uudet perinteet on aloitettava. Viime kerralla katsottiin ottelu Cincinatti Bengals vastaan Seattle Seahawks, joka koitui melkoiseksi trilleriksi. Ensi viikolla on vuorossa Pittsburgh Steelers vastaan Arizona Cardinals ja onhan se sanomattakin selvää että kannustan tuossa ottelussa Pittsburghia, luonnollisesti.

Mutta nyt sammutan koneen ja siirryn peiton alle ja otan pienet tirsat ja herätys soimaan kello 02:00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti