17 marraskuuta 2016

Elämäni soittolista: The Classic Crime - "The Silver Cord"

Noniin!

Aika poiketa normista, eli päiväkirjamaisesta kirjoituksesta ja puhua vähän musiikista. Aloitan tällaisen "Elämäni soittolista"- sarjan jossa kerron minulle merkittävistä artisteistä, bändeistä, levyistä, lauluista ja niin edelleen.

Tämän sarjan aloittaa eräs levy, joka vie minut takaisin aikakauteen '08-'09. Last.fm- palvelun kautta minulle ehdotettiin tätä kyseistä orkesteria, eli The Classic Crime ja tuohon aikaan heidän uusin levy oli nimeltä "The Silver Cord". Rakastuin albumiin ja bändiin hyvin nopeasti ja tiesin että kyseinen levy tulee olemaan minulle tärkeä vuosien ajan. Kävin tuohon aikaan läpi parisuhdeongelmia ja olin vähän hukassa enkä oikein tiennyt mitä halusin, joten tämä levy vieläkin vie minut takaisin noihin aikoihin. 

Tämä bändi ja levy edustaa kai vaihtoehtoista rockia, onhan se jo aika laaja termi, mutta en parempaakaan keksi. Se mikä tässä levyssä viehättää, muistojen lisäksi, on se, että tämä levy on todella rehellinen sanoituksellisesti. Laulaja, joka oletettavasti kirjoittaa lauluihin sanat, todella repii sydäntään auki. Voin melkeinpä tuntea kaikki ne tunteet mitä hän käy läpi näissä lauluissa. En osaa paremmin selittää, antakaa se minulle anteeksi. Laitetaan se vaikka suomenruotsalaisuuteni piikkiin.

Voin vain suositella tätä levyä, ja jos siltä kuuntelette vain muutaman laulun, suosittelen seuraavia kappaleita: "Salt in the Snow", "Closer Than We think" sekä levyn keskivaiheilla sijaitseva kolmen kappaleen hittikimara "R&R", "God and Drugs" ja "Medisin".

Tästä voitte suoraan kuunnella "Salt in the snow" kappaleen sanoituksineen kaikkineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti