03 helmikuuta 2016

Hide nothing; Jon Bunch (R.I.P.)

Iltaa.

Tässä viimeaikoinahan on jos jokunen muusikko jättänyt tämän maanpäällisen elämän, mutta kukaan niistä ei ole osunut niinsanotusti omalle kohdalle. Ehkä rumpali, moni-instrumentalisti ja muusikko Zarkus Poussa, mutta ei hänkään nyt niin suuresti elämääni ole vaikuttanut.

Viime yönä kun heräsin katsomaan Penguinsin peliä huomasin facebookissa että aika moni jakoi erään yhtyeen kappaleita eräältä tietyltä albumilta. Ja sitten luin että laulaja nimeltä Jon Bunch on kuollut, 45- vuotiaana. Syytä en tiedä, enkä kyllä ole jaksanut asiaa sen kummemmin tutkia, mitä se muka muuttaisi.

Jon lauloi aikanaan yhtyeessä nimeltä Further seems forever ja äänitti yhden levyn heidän kanssan, levy joka kantaa nimeä "Hide nothing" ja oli FSF:n kolmas kokopitkä. Muistan hyvin ensimmäisen kerran kun kuulin kyseisen levyn, se oli ensikosketukseni bändiin. Oltiin Deep Insightin kanssa keikkamatkalla jossain Etelä-pohjanmaalla ja eräs (meidän) bändin ystävistä laittoi levyn auton cd-soittimeen ja rakastuin heti; kaikki ne melodiat ja rytmilliset koukut tekivät vaikutukset. Rumpalina myös kiinnitin huomiota rumpalin työskentelyyn, joka ei ollut sieltä suoraviivaisemmasta päästä, ei mennyt siitä mistä aita on matalin. Tätä levyä soitettiin tulevina vuosina Deep Insightin keikkabussissa lukemattomia kertoja, ja ellen ihan väärin nyt muista, niin annettiin levylle nimi "The Levy"

Myöhemmin tietenkin tutustuin bändin aikaisempiin tuotoksiin "The moon is down" ja "How to start a fire", mutta jotenkin tämä kolmas on se mikä on minulle se tärkein. Tämän levyn laulut ovat auttaneet niin monen pahan paikan läpi, no, enimmäkseen varhaisaikuisangstailua, mutta silti. Aina tasaisin väliajoin laitan levyn soimaan ja muistelen menneitä, mitä on saanut ja joutunut kokea ja kuinka sitä on henkisesti kasvanut ja vahvistunut niistä ajoista.

Ei mulla muuta sitten ollutkaan kuin että, lepää rauhassa Jon ja tähän lopuksi pientä tekstinpätkää "Hide nothing"- albumilta.

Take second chances everyone deserves it, help me start over
Take in forgiveness everyone deserves it, help me start to...

Let it rise, let it fall
Let it climb, let it crawl on me

Let it live, let it die
Let it laugh, let it cry on me

Make it a part of who we are, so much left worth living for
Make it a part of you and me, so much left for us to see
Make it a part of every turn, so much left for us to learn
Make it a part until the end, so much left to learn again

Love is coming, love won't let you die alone
Love is coming, love won't let you try alone
Love is coming, love won't let you cry alone
Love is coming, love won't let you die alone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti