25 tammikuuta 2016

2015 musiikkina (Osa 1/20)

Hei.

Viime vuonna minun piti käydä läpi vuoden 2014 kuunnelluimmat artistit ja kertoa heistä jotain, tosi intohimoisesti valitsin top 100, tai 50 en muista tarkkaan. Että olisin joka postauksessa kertonut 3-5 bändistä viimeisestä sijasta ylöspäin. No se meni puihin motivaationpuutten takia kai. No, nyt otetaan vähemmän intohimoisempi tehtävä. Eli top 20, joka postauksessa mennään yksi sija kerrallaan, mutta pelkän artistin sijaan otan kyseiseltä sijalta artistin, levyn kuin kappaleen. Lähteenä toimii maanmainio internet-sivusto nimeltää last.fm. Joten eiköhän aloiteta sijalla 20.

SIJA 20. LEVY:
BILL ELM & WOODY JACKSON - 
"Red dead redemption: Original soundtrack"

Noniin, aloitetaan heti klassikolla. Tähän levyyn/konsolipeliin sotkeutumiseni voi syyttää entisiä bändikavereita Blind Architect- yhtyeestä. Menimme Tammikuussa kiertueelle ja muistaakseni basistimme Samuel laittoi kyseisen levyn kiertuebussin soittimeen noin 150 kilometrin ajon jälkeen, eli vielä oltiin Suomen rajojen sisäpuolella. Tiesin kyllä konsolipelin entuudestaan, mutta kyseisen pelin soundtrack oli uusi tuttavuus. Tätä levyä soitettiin paljon kiertueen aikana ja opin rakastamaan sitä ja aina kun kuuntelen sitä, tulee tämä kyseinen kiertue mieleen. Eräs kesä grillailtiin Samuelin kanssa paljon, hänen ollessaan minun kämppäkaveri, ja aina kun grillailtiin tuossa pihalla, kuunnteltiin tätä levyä. Että tällaisia muistoja kyseinen levy tuo mieleen. Tähän loppuun en voi kun suositella levyä, ja tietenkin itse peliä, kaikille. Mainiota musiikkia, (kesä)fiilismusaa parhaimmasta päästä.

SIJA 20. ARTISTI: DISCO ENSEMBLE

Mistäköhän sitä aloittaisi tämän bändin kohdalla. No ehkä sillä, että Disco ensemble on mielestäni Suomen kovimpia bändejä. Olen seurannut bändiä lähestulkoon sen historian alusta asti. Kun aikoinaan liityin Deep insight- yhtyeeseen, soitettiin paljon yhteiskeikkoja Discon kanssa, joka oli myös hiljattain aloittanut. Tai, olihan ne soittaneet jonkin aikaa, mutta olivat pikkuhiljaa alkaneet saamaan huomiota ja näkyvyyttä. Mahtavia soittajia tässä bändissä ja jopa ihan mukaviakin, uskokaa tai älkää. Hyviä keikkoja ja tarinoita riittäisi vaikka millä mitalla, mutta en mene niihin nyt. Bändissä minua on aina kiehtonut sen energia, eteenkin livetilanteessa, sekä kitaristin, Jussin, tosi omaperäinen kitaratyöskentely, melkeinpä kutsuisin häntä Suomen Tom Morelloksi. Bändi senkun paranee ja kasvaa levy levyltä. En tiedä mikä on bändin tulevaisuus tällä hetkellä, hiljaista on ollut. Bändin jäsenista ainakin Miikka (laulu) ja Jussi (kitara) ovat tehneet soolomateriaalia; Miikka Hisser nimellä ja Jussi Big Pharma nimellä, joista jälkimmäinen on enemmän minun makuuni. Tsekatkaa, Disco Ensemble rokkaa!

SIJA 20. KAPPALE: BACKBEAT SOUNDSYSTEM - "Hey girl"
Brittiläisen reggaeyhtyeen ensimmäiseltä kokopitkältä poimittu kappale jota tuli menneenä kesänä paljon kuunneltua. Kappale on, luonnollisesti, yksi suosikeista kyseiseltä levyltä ja voin paljastaa että niitä on lisää tulossa tällä listalla. En kuitenkaan oikein osaa selittää mikä tässä biisissä sitten niin kiehtoo, ehkä se on kertosäkeistössä laulettu "...You are the one I want, you are, the one". Jos haluat kuunnella kyseisen kappaleen, klikkaa tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti