11 helmikuuta 2016

2015 musiikkina (Sijat 19. ja 18.)

Hei.

Viime vuonna minun piti käydä läpi vuoden 2014 kuunnelluimmat artistit ja kertoa heistä jotain, tosi intohimoisesti valitsin top 100, tai 50 en muista tarkkaan. Että olisin joka postauksessa kertonut 3-5 bändistä viimeisestä sijasta ylöspäin. No se meni puihin motivaationpuutten takia kai. No, nyt otetaan vähemmän intohimoisempi tehtävä. Eli top 20, joka postauksessa mennään yksi tai useampi sija kerrallaan, mutta pelkän artistin sijaan otan kyseiseltä sijalta artistin, levyn kuin kappaleen. Lähteenä toimii maanmainio internet-sivusto nimeltää last.fm. Joten jatketaan sijoilla 19 ja 18.

SIJA 19. LEVY: MAYDAY PARADE - "Anywhere but here"

Kyseisen pop-punk yhtyeen, minun mielestäni, paras levy. Tämä on niitä niinsanottuja "feel-good"- levyjä, josta tulee aina hyvälle tuulelle. Erittäin hyvä kesälabumi, soveltuu myös hyvin automusiikiksi. Levyn kohokohtina pitäisin kolmosraitaa "The silence", nimeltänsä. En kyllä muista yhtään miten bändiin olen tutustunut, luultavasti last.fm on jossain vaiheessa ehdottanut sitä minulle. Tiedähäntä, mutta loistava bändi ja loistava levy kyseessä.

SIJA 18. LEVY: BRETT DETAR - "Bird in the tangle"

The Juliana Theoryn vocalistin, Brett Detarin, debyyttialbumi sooloartistina ja erittäin vakuuttava sellainen onkin kyseessä. Brett on ollut monessa mukana; joskus 90-luvulla hän vaikutti kitaristina metalcore-yhtyeessä nimeltä ZAO jonka jälkeen, käsittääkseni, perusti The Juliana Theoryn jonka musiikkityylinä voidaan kai pitää kaikkien vihamaa "emo" termiä, jossa toimi vokalistina hyvinkin pitkään. Bändin hajottua, Brett julkaisi soolodebyyttinsä joka musiikkityylillisesti edustaa folkia ja/tai countryä. Käsittämättömän tunteikkaita biisejä ja hienoja sanoituksia. Tilasin mieheltä itseltään levyn ja t-paidan jonka hän sitten omasta olohuoneestaan postitti minulle. Aika vakio levy meikäläisellä pitkillä ajomatkoilla. Suosikkikappaleeni levyltä on ehdottomasti raita numero kuusi; "Coasts".

SIJA 19. ARTISTI: DEEP INSIGHT

Suhteellisen noloa, että bändi jossa itsekin olen vaikuttanut, on päätynyt tälle listalle, näinkin "korkealle". Uskon kuitenkin, että suurin osa kuunteluista ovat tulleet kahden viimeisimmältä levyltä, eli ne levyt joilla en vaikuttanut ja hyvä bändi on aina hyvä bändi. Ensimmäinen levy jonka bändi julkaisi lähdettyäni on nimeltään "One minute too late" ja on todella mahtava rock-levy, suosittelen. Suosittelen tietysti myös bändin parasta levyä "Red lights, white lines", jossa kuuluu allekirjoittaneen rummutusta kokonaisen levyllisen verran. Olen töissä kuunnellut kyseistä levyä vissiin niinkin paljon spotifyn kautta, että bändi kipusi aina 19. sijalle asti.

SIJA 18. ARTISTI: UNDEROATH

Noniin, kaikki jotka tuntevat minut jotenkin hyvin, eivät ole yhtään yllättyneitä, että kyseinen bändi löytyy tältä listalta. Tai ehkä se tosiasia että bändi on vasta 18. sijalla, saattaa tulla yllätyksenä, ainakin se tuli yllätyksenä minulle, sen verran kova bändi on kyseessä. Bändiin tutustuin varmaan vuosituhanteen taitteessa, mutta siihen aikaan bändi soitti sellaista sekamelskaa mistä en oikeen digannut. Mutta, olisiko nyt ollut vuosi 2003 ja oltiin Deep Insightin kanssa euroopankiertueella, kun kuulin hitin "When the sun sleeps", en voinut uskoa että kyseessä on sama bändi. Bändi oli ottanut mukaan puhtaan laulun ja loppu on historiaa. Bändin rumpali Aaron Gillespie on kyllä yksi suurimmista rumpaliesikuvistani ja onnekseni näin bändin livenä Helsingissä joitain viikkoja ennenkuin Aaron jätti bändin.

SIJA 19. KAPPALE: ALL TIME LOW: "Break your little heart"

Kyseessä aika perus pop-punk rallatus, musiikillisesti ehkä niinsanottu "feel-good song", eli hyvänolonlaulu, mutta sanoituksellisesti en sanoisi niinkään. Tämä taisi olla ensimmäinen kappale minkä tältä kyseiseltä bändiltä kuulin ja sen minulle taisi soittaa eräs Ville niminen henkilö, jonka kanssa olin muutamassakin bändissä yhdessä, vielä kun Turussa asuin. Kuuntele biisi live-versio klikkaamalla tästä.

SIJA 18. KAPPALE: MAYDAY PARADE - "12 through 15"

No nyt tuli vastaan kyllä sen luokan kappale että. Laulu ei löydy aikaisemmin tässä postauksessa mainittu "Anywhere but here"- albumilta, vaan edustaa bändin uudempaa tuotantoa, mutta taistelee tiukasti bändin ykkösbiisin paikasta. Biisiin liittyy muistoja, mutta en mene niin henkilökohtaisiin yksityiskohtiin. En voi muuta kuin suositella että kuuntelette kappaleen, ja sen voitte tehdä klikkaamalla tästä.

1 kommentti:

  1. Meikä kyllä diggaa jäbän blogista. Hienoa että jaksat väsätä. Löytyy itellekki uusia bändi löytöjä.

    VastaaPoista