22 helmikuuta 2015

Lasten jäärieha Kokkolan jäähallissa 22.2.

Hei vaan hei rakkaat lukijat ja hyvää Sunnuntai-iltaa. Pahoittelen taas poissaoloani, mutta nyt olen taas tehnyt comebackin. Mielessäni on monta aihetta, mutta nyt päällimmäisenä on tänään järjestetty tapahtuma Kokkolan jäähallissa.

Eli, tänään siis Kokkolan Hermeksen edustusjoukkue ja yhteistyökumppanit järjestivät Kokkolan jäähallissa "Lasten jäärieha"- nimellä markkinoidun tapahtuman. Minua ja serkkupoikaani Petriä pyydettiin paikalle soittamaan halliin musiikkia, joten sinne me sitten myös mentiin. Petri hoiti musiikillisen puolen ja itse hääräsin jäällä kamerani kanssa, koska satuin nyt ottamaan kamerani mukaan. Tapahtuma oli siis sellainen, missä paikalliset lapset saivat luistella jäällä Hermeksen edustusjoukkueen kanssa; opetella luistelua ja kiekonkäsittelyä muunmuassa. Puolet joukkueesta oli, käsittääkseni, sisällä jäällä ja toinen puolisko ulkona pelaamassa katulätkää lasten kanssa. Pari pelaajaa pitivät taitoluisteluopetustakin varsin mielenkiintoisin menetelmin. Kyllä siinä aikuinen mies herkistyi kun sivusta seurasi menoa jäällä.

Kaikenkaikkiaan mahtava tapahtuma, mutta yksi asia jäi vaivaamaan minua erittäin paljon. Vaikka tapahtuma oli erittäin onnistunut ja paikalle saapui noin 300-400 lasta vanhempiensa kanssa, niin mikään paikallinen media ei ollut vaivautunut paikalle. Tiedän, että Hermes pelaa Suomi-sarjaa, mikä ei nyt kaupunkilaisten mielstä ole mikään. Kokkolassa on kova kiekkobuumi pitkästä aikaa ja tänä keväänä Hermes pelaa Suomi-sarjan pudotuspelejä, sijoittuen runkosarjassa kolmannelle sijalle. Mutta missään mediassa tai katukuvassa ei tätä jakseta mainostaa taikka panostaa. Kyllä kaiken maailman lentopallot ja jalkapallot saa näkyvyyttä. Häpeällistä että paikalliset lehdet Keskipohjanmaa ja ÖT (Österbottens tidning) eivät, kutsusta huolimatta, jaksaneet vaivautua paikalle ja tästä syystä päätin itse kirjoittaa pienen jutun tapahtumasta.

Itse kyllä nostan hattua koko Hermeksen organisaatiolle, tällainen tapahtuma on todella upea kokemus lapsille, niin innoissaan olivat ja kyllä pelaajillakin hauskaa näytti olevan. Hermeksen maalivahdeilla oli kyllä täysi urakka torjua tulevaisuuden kiekkolupausten harhautuksia ja lämäreitä. Ilmapiiri hallilla oli aivan käsittäättömän hieno ja koska minulla oli kamera mukana matkassa ja jopa uskalsin lähteä jäälle kävelemään, niin napsin siinä samalla toistasataa kuvaa, joista tässä alla muutama (klikkaa kuvaa nähdääksesi kuvan isompana).










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti