05 tammikuuta 2015

Hyvää uutta vuotta 2015

Moi.

On taas kulunut jokunen tovi siitä kun viimeksi kirjoitin, mutta eipä pyhien aikana oikeen napannut. Itseasiassa, pyhät on vielä minulla menossa, koska vasta keskiviikkona menen takaisin töihin. Luulin että tänään piti mennä, mutta pomo lähetti mut kotia ja sano et keskiviikkona jatketaan, että näin. 

Jouluaatto isän luona
Joulu oli ja meni, enkä nyt halua kuulostaa pessismistiltä tai pilata kenenkään joulutunnelmaa, mikäli sitä vielä on. Joulu on, äitini poismenon jälkeen, ollut erittäin rankkaa aikaa. Tämä oli jo kolmas tällainen joulu. Kyllä jotain uusia perinteitä on syntynyt, mutta ikävä niitä vanhoja, eniten kyllä on ikävä äitiä. Eräs uusista perinteistä on aatonaatto, jolloinka olen lapsuudenystäväni luona saunomassa ja katsotaan televisiosta eräältä Ruotsinkanavalta perinteikäs jouluviihdeohjelma ja syödään siinä samalla erittäin hyvin.

Jouluaattona oltiin isän luona, sisko oli siellä myös perheineen. Syötiin jouluruoat ja avattiin lahjoja. Itse missasin joulupukin noin vartilla, mutta onneksi se jätti lahjat. Lahjoihini en sen enempää perehdy, koska en näe sen olevan mitenkään tärkeää.

Äitini veljet joulupäiväiltana
Joulupäiväiltana sitten oltiin enoni luona vanhassa kaupungissa äitini puolen sukulaisten kanssa. Tämä on pitkäaikainen perinne jota on tehty niin kauan kuin minä muistan. Ennen se oli Jouluaattona mutta ehkä noin kymmenen vuotta sitten se vaihdettiin että Jouluaattona ollaan omien perheiden luona ja Joulupäivänä sitten tämän sukulaisporukan kanssa. Enon luona laulettiin joululauluja, jaettiin lahjoja ja sitten oli kahvittelua ja yleistä yhdessäoloa. Tämä jouluperinne on minulle erittäin tärkeä ja mukava että samat ihmiset ovat aina läsnä, tulee  niin lapsuus mieleen.

Välipäivinä meillä oli sitten vanhan kunnon lanit, tarkemmin ottaen 30. päivä. Meitä oli ennätykselliset seitsemän pelaajaa ja hauskaa o'li. Olen aika uusi vielä näissä lanitouhuissa ja peleissä, mutta onneksi muutkin meidän pelaajat ei ole mitään ammattilaisia, niin en niin pahasti saa takkiini.

Uudenvuodenateria.
Uudeksi vuodeksi päätin sitten ottaa tiikerin, autoni, alleni ja ajella Vaasaan erään ystäväni luo viettämään uuttavuott joka sujuikin aika rauhallisissa merkeissä; hyvää ruokaa, hyvää viiniä, saunomista ja laiskottelua. Paras tapa päättää vuosi 2014.

Kaikenkaikkiaan vuosi 2014 oli hyvä vuosi. Sain vihdoinkin vakituisen työpaikan Kokkolasta. Mietin jo hetken jos muuttaisin pois täältä, vaikkapa takaisin Turkuun, kun täältä ei millään meinannut töitä löytyä. Onneksi kuitenkin sain täältä töitä, koska tykkään niin asua täällä nyt, täällä minun kuuluu nyt olla, tältä minusta tuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti